top of page

SERVICII COMPLETE  
parc fotovoltaic 

Invest in Energy. Invest in Future. Invest in YOU.

W4Energy

SERVICII COMPLETE PENTRU AUTORIZAREA SI CONSTRUCTIE PARC FOTOVOLTAIC

W4Energy ofera o noua facilitate pentru cei care doresc sa dezvolte un parc fotovoltaic de la 0, printr-un pachet complet de servicii pentru constructia si punerea in functiune a parcului.

 

Constructia parcului fotovoltaic presupune o serie de etape, a caror implementare este asigurata in totalitate de catre specialistii W4Energy:

 • Evaluarea terenului si proiectarea sistemului: aceasta etapa implica evaluarea terenului disponibil, determinarea capacitatiii de productie a energiei solare si proiectarea sistemului fotovoltaic.

 • Pregatirea terenului: reprezinta un proces important pentru a asigura o baza solida pentru constructie si prevenirea problemelor viitoare. Aceasta etapa include nivelarea terenului, compactarea solului, cat si curatarea si pregatirea terenului.

 • Construirea gardului de protectie: pentru protectia parcului fotovoltaic impotriva intrusilor sau a animalelor salbatice, W4Energy asigura construirea unui gard solid si durabil din materiale de inalta calitate.

 • Fabricarea structurii metalice: structura metalica este fabricata din materiale durabile si rezistente la coroziune pentru a suporta greutatea panourilor fotovoltaice si pentru a face fata conditiilor meteorologice extreme.

 • Montarea panourilor fotovoltaice: panourile fotovoltaice marca LONGi, producator de top la nivel mondial in domeniul energiei regenerabile, sunt montate pe structura metalica conform proiectului. Acest proces este realizat cu mare atentie pentru a evita deteriorarea panourilor.

 • Cablarea si conectarea: dupa montarea panourilor fotovoltaice, acestea sunt conectate la invertoare ce sunt produse de HUAWEI, convertind astfel curentul continuu (DC) in curent alternativ (AC) pentru a fi utilizat in reteaua electrica. Acest proces include per total cablarea si conectarea panourilor solare, a invertoarelor, a sistemului de control si a postului de transformare.

 • Testarea si comisionarea: dupa ce intregul sistem este instalat si conectat, are loc procesul de testare si comisionare, pentru a ne asigura ca acesta functioneaza in conformitate cu specificatiile proiectului.

 • Servicii de mentenanta: pentru a ne asigura ca sistemul fotovoltaic functioneaza in mod optim si pentru a preveni orice probleme viitoare, W4Energy ofera servicii de mentenanta si inspectii tehnice regulate, ce includ curatarea panourilor solare, inlocuirea pieselor uzate si efectuarea testelor de performanta.

PANOURI FOTOVOLTAICE LONGi

Pentru a asigura cea mai eficienta productie a energiei electrice din Romania, W4Energy utilizeaza sisteme fotovoltaice de cea mai buna calitate si cu cea mai mare eficienta energetica. Panourile fotovoltaice sunt produse de compania LONGi Solar, care este unul din cei mai mari producatori de module fotovoltaice la nivel mondial si este cunoscuta pentru eficienta ridicata si calitatea superioara a produselor sale.

Panourile LONGi sunt realizate cu celule solare monocristaline, care sunt cele mai eficiente panouri fotovoltaice de pe piata, acestea atingand un nivel de eficienta de pana la 26%, comparativ cu 13%, in cazul celor policristaline. Panourile solare monocristaline produc mai multa energie ocupand aceeasi suprafata comparativ cu panourile ce au o eficienta mai scazuta, ceea ce le face o optiune mai populara pentru proiecte de dimensiuni limitate sau cu restrictii de spatiu.

Popularitatea panourilor LONGi este data si de faptul ca sunt proiectate sa fie durabile si rezistente la conditii extreme de mediu, precum vant puternic, grindina sau radiatii UV. Compania ofera garantii extinse pentru produsele lor, de pana la 25 de ani.

De asemenea, compania LONGi se concentreaza pe dezvoltarea de tehnologii inovatoare si sustenabile pentru producerea de energie curata si accesibila. In acest sens, compania a dezvoltat panouri bifaciale, care pot produce energie nu doar prin absorbtia radiatiei solare directe, ci si prin reflecția radiatiei solare de pe suprafetele reflectorizante, cum ar fi zapada sau iarba. Aceasta tehnologie poate creste productia de energie cu pana la 25%.

INVERTOR HUAWEI

Pentru alimentarea la reteaua de energie electrica, W4Energy utilizeaza cele mai bune invertoare de pe piata, produse de HUAWEI, lider mondial in productia de invertoare monofazate si trifazate, cat si de acumulatori.

HUAWEI este la origine producator de echipamente de telecomunicatii si tehnologie, care s-a extins si in industria energiei regenerabile prin productia de invertoare solare.

Invertoarele marca HUWAEI sunt cunoscute sub denumirea de „SUN2000”, reprezentand unul dintre cele mai populare si avansate produse ale companiei. Acestea sunt proiectate pentru a fi utilizate in proiecte de diferite dimensiuni, ele fiind folosite atat in sisteme fotovoltaice conectate la retea, cat si in sisteme off-grid.

Unul dintre punctele forte ale invertoarelor HUWAEI este eficienta sa ridicata, care poate ajunge pana 98,6%, ceea ce inseamna ca in procesul de conversie a energiei solare in energie electrica este pierduta mai putina energie decat in cazul altor tipuri de invertoare.

De asemenea, HUAWEI utilizeaza o tehnologie avansata de urmarire a punctului de putere maxima (MPPT), care optimizeaza productia de energie electrica, chiar si in conditii de iluminare slaba sau umbrire partiala.

Invertoarele HUAWEI dispun de o serie de functii inteligente, cum ar fi: monitorizarea online a productiei de energie, cat si a starii sistemului, controlul de la distanta si gestionarea eficienta a energiei, ceea ce il face usor de utilizat si gestionat pentru proprietarii de proiecte.

HUWAEI se concentreaza pe inovatie si dezvoltarea tehnologiilor avansate pentru a sprijini tranzitia la energie curata. Invertoarele HUWAEI sunt compatibile cu tehnologia de incarcare a masinilor electrice si pot fi utilizate pentru incarcarea acestora, utilizand energia solara produsa de panourile fotovoltaice.

Invertoarele HUAWEI au castigat notorietate in industria energiei regenerabile prin fiabilitatea si eficienta lor, fiind utilizate in proiecte de diferite dimensiuni in intreaga lume.

PROIECT, AUTORIZARE SI DETALII EXECUTIE 

W4Energy asigura realizarea proiectului pentru parcul fotovoltaic, ce are ca destinatie in principal consumul propriu al beneficiarului. Acesta poate fi instalat pe o suprafata plana, precum un teren.

Pentru inceperea acestuia este necesara efectuarea unei serii de analize si studii de fezabilitate, ce includ printre altele, o analiza a resurselor solare din zone, evaluarea costurilor, determinarea capacitatii de productie, cat si a costurilor de operare.

Odata finalizat procesul de stabilire a fezabilitatii proiectului, urmeaza etapa de proiectare si planificare a instalatiei, unde vom determina amplasarea panourilor fotovoltaice, a cablurilor, a dispozitivelor de protectie si a altor echipamente necesare pentru producerea si distributia energiei electrice. Detaliile executiei includ: pregatirea terenului (nivelarea si compactarea acestuia), instalarea suporturilor pentru panourile fotovoltaice, instalarea propriu-zisa a acestora si conexiunea lor la sistemul de distributie electrica. Odata parcursi acesti pasi, urmeaza efectuarea lucrarilor de instalare a invertoarelor, cat si a conexiunilor electrice. La final, realizam inspectia instalatiei si testarea acestei pentru a ne asigura ca functioneaza conform specificatiilor si ca este in conformitate cu normele si reglementarile in vigoare.

NIVELAREA SI PREGATIREA TERENULUI 

Prima etapa in realizarea parcului o reprezinta nivelarea si pregatirea terenului, operatiuni esentiale pentru asigurarea unei baze solide si uniforme care sa permita instalarea panourilor solare prevenindu-se astfel aparatia unor eventuale probleme.

Primul pas in pregatirea terenului este realizat prin marcarea cadastrului terenului, ce presupune identificarea precisa a limitelor acestuia, a dimensiunilor si a pozitiei punctelor de referinta.

Urmatorul pas prevede nivelarea terenului pentru a asigura o suprafata plana si uniforma pe care sa se poata instala panourile solare. Pentru a obtine nivelul corespunzator, utilizam utilaje profesionale, cum ar fi buldozere sau nivelatoare.

Ultimul pas in pregatirea terenului il reprezinta compactarea acestuia, care consta in presarea solului pentru asigurarea unei baze solide necesare instalarii optime a sistemului fotovoltaic. Realizarea acestui pas are loc cu ajutorul utilajelor noastre specializate care compacteaza si stabilizeaza terenul, astfel incat sa poata rezista greutatii sistemului, evitandu-se astfel aparitia problemelor in timp.

CONSTRUCTIE GARD 

Pentru asigurarea unei protectii optime a parcului este necesara construirea unui gard conform care sa-l imprejmuiasca, ce trebuie sa fie solid si rezistent, astfel incat sa poata preveni accesul neautorizat, cat si sa protejeze sistemele fotovoltaice impotriva vandalismului sau a altor deteriorari. Gardul este realizat din plasa bordurata zincata, un material durabil si rezistent la coroziune.

Primul pas in constructia gardului prevede determinarea amplasamentului exact al acestuia si se marcheaza limita gardului pe teren. W4Energy asigura constructia gardului in conformitate cu normele legale, cat si cu autorizatiile de constructie.

Urmatorul pas consta in pregatirea terenului pentru construirea gardului, ce include nivelarea acestuia, indepartarea pietrelor, cat si a altor obstacole care ar putea impiedica procesul de constructie a gardului.

Ulterior, se realizeaza fundatia ce va deservi constructiei gardului, care trebuie sa fie solida si stabila pentru a sustine greutatea gardului si pentru a-i conferi rezistenta, fiind realizata prin sapaturi in pamant.

Ultimul pas consta in instalarea propriu-zisa a gardului care se realizeaza in conformitate cu planurile de constructie si este fixat solid in fundatie, astfel incat sa poata rezista conditiilor meteorologice si sa ofere protectie adecvata parcului fotovoltaic.

CONFECTIONARE STRUCTURA METALICA PARC FOTOVOLTAIC

O etapa extrem de importanta in construirea unui parc fotovoltaic o reprezinta confectionarea structurii metalice. Aceasta sustine panourile solare si trebuie sa fie proiectata si construita astfel incat sa reziste la conditii meteo extreme si mai ales, sa asigure o pozitie stabila si sigura pentru panouri.

Procesul de confectionare a structurii metalice este realizata prin sudarea si fixarea prin suruburi, asigurandu-se astfel o conexiune solida si durabila intre diferitele parti ale acesteia.

Inainte de construirea propriu-zisa a structurii metalice, efectuam o reevaluare a terenului, pentru a ne asigura ca fundatia este suficient de puternica pentru a sustine greutatea intregului sistem fotovoltaic, luand totodata in considerare si factorii de mediu, cum ar fi vantul si ninsorile asigurandu-ne astfel ca structura este rezistenta si durabila.

Pentru asigurarea functionalitatii optime a sistemelor fotovoltaice pe termen lung, W4Energy asigura intretinerea si reparatia ulterioara a structurii metalice, cat si a panourilor solare.

MONTAREA PANOURILOR FOTOVOLTAICE PE STRUCTURA METALICA

Odata finalizat procesul de constructie a structurii, incepe montarea panourilor fotovoltaice, care sunt instalate in mod corespunzator pentru a maximiza captarea energiei solare si pentru a ne asigura ca nu exista probleme de siguranta sau de stabilitate. Pentru montarea acestora se urmeaza urmatorii pasi:

 • Pregatirea panourilor fotovoltaice: panourilor sunt curatate si pregatite inainte de a fi montate, ulterior aplicandu-se materiale de etansare pentru a evita patrunderea apei sub acestea.

 • Fixarea panourilor pe structura metalica: panourile se fixeaza prin utilizarea unor sisteme de prindere special concepute pentru a fi suficient de puternice astfel incat sa poata sustine greutatea panourilor.

 • Conectarea panourilor fotovoltaice: panourile sunt conectate la cablurile electrice, care transporta energia produsa catre invertorul solar. Aceasta conexiune trebuie sa fie sigura si protejata impotriva intemperiilor.

 • Verificarea montajului: odata ce panourile sunt montate, efectuam o verificare a intregului sistem, pentru a ne asigura ca toate conexiunile sunt corecte si functionale, iar panourile sunt fixate corespunzator pe structura metalica.

Testarea performantei sistemului: pasul final in aceasta etapa prevede testarea performantei sistemului pentru a ne asigura ca panourile functioneaza corespunzator si produc energia electrica dorita.