top of page
Parc fotovoltaic W4Energy

DE LA PROSUMATOR LA PRODUCATOR W4Energy

Invest in Energy. Invest in Future. Invest in YOU.

W4Energy

Alege energia verde si sustenabila pentru viitorul tau

Daca esti dezvoltator de parcuri fotovoltaice in calitate de prosumator si doresti sa devii producator de energie electrica din surse regenerabile, dar nu dispui de cunostintele necesare pentru obtinerea tuturor avizelor necesare, W4Energy Group este alegerea perfecta. Iti propunem un parteneriat prin intermediul caruia vei avea acces la servicii de calitate, vei beneficia de know-how-ul nostru si sprijin legislativ in vederea obtinerii statutului de producator, sustinere financiara, cat si gasirea celor mai bune solutii de vanzare a energiei produse, dar si incheierea unor contracte de management si supraveghere.

Du-ti business-ul in energie regenerabila la nivelul urmator alaturi de W4Energy Group.

ENERGIE SOLARA PENTRU SUCCESUL AFACERII TALE

Diferenta dintre producator de energie electrica din surse regenerabile si prosumator

Daca te decizi sa investesti in energie solara, afla ca o poti face in calitate de producator sau de prosumator.

Producatorul de energie electrica din surse regenerabile reprezinta o entitate sau o companie care utilizeaza surse de energie regenerabila pentru a genera electricitate si care vinde energia produsa pe piata de energie electrica la pretul pietei, avand ca obiect de activitate strict producerea de energie electrica.

Prosumatorul este clientul final care detine instalatii de producere a energiei electrice, a carui activitate specifica nu este producerea energiei electrice, care consuma si care poate stoca si vinde energie electrica din surse regenerabile produsa in cladirea lui, inclusiv un bloc de apartamente, o zona rezidentiala, un amplasament de servicii partajat, comercial sau industrial sau in același sistem de distributie inchis, cu conditia ca, in cazul consumatorilor autonomi necasnici de energie din surse regenerabile, aceste activitati sa nu constituie activitatea lor comerciala sau profesionala primara.

Diferenta dintre prosumator si producator energie electrica este data de:

  • Obiectul activitatii – activitatea specifica a producatorului este reprezentata de producerea de energie electrica din surse regenerabile, pe cand a prosumatorului conform legii, aceasta nu trebuie sa fie activitatea lui comerciala sau profesionala primara.

  • Fluxul de productie/consum – producatorul produce si livreaza/vinde energie electrica din surse regenerabile catre consumatorul final, in timp ce prosumatorul consuma si produce energie electrica din surse regenerabile, iar surplusul il injecteaza in retea.

  • Capacitatea de productie – producatorul utilizeaza sisteme si echipamente cu o putere mai mare de 400kW, capacitatea instalata a unei centrale electrice fotovoltaice putand varia de la 1MW pana la cateva sute de MW, pe cand prosumatorul poate produce si utiliza echipamente cu o putere instalata mai mica de 400kW pe locul de consum.

  • Stabilitate legislativa – ca producator de energie electrica din surse regenerabile, legea este clara, suferind doar cateva modificari de-a lungul timpului, in timp ce legea prosumatorului se schimba adesea, ceea ce creeaza incertitudine si imposibilitate de predictie a unei investitii pe termen lung.

devino partener W4

*completeaza formularul de mai jos pentru a deveni producator de energie regenerabila W4Energy

Va multumim pentru interes ! 

bottom of page