top of page

Al doilea cel mai mare parc solar din Romania va fi construit in Giurgiu

Actualizată în: 27 sept. 2023

Giurgiu se pregateste sa gazduiasca al doilea cel mai amplu parc solar din Romania, cu o capacitate de 535 MW, evaluat la 400 de milioane de euro. Iata de catre cine va fi construit.

In prezent, cel mai mare parc solar in constructie se afla in Arad, cu o capacitate de 1.000 MW. Proiectul planificat pentru Giurgiu reprezinta o investitie in valoare de 400 de milioane de euro si ar fi al doilea ca marime din Romania in ceea ce priveste capacitatea de productie solara.

Investitorul principal responsabil cu conducerea acestui proiect este Baboia Solar Plant, o companie de proiect apartinand Enery Element GmbH. Aceasta companie a obtinut, la data de 21 iulie, aprobarea tehnica pentru racordarea la reteaua electrica a unui proiect solar cu o capacitate de 535 MW in zona Giurgiu.

In plus, Enery a achizitionat anul trecut un portofoliu format din 6 proiecte de energie verde cu o capacitate totala de 81 MW in Romania. Finantarea principala pentru Enery provine de la Three Seas Initiative Investment Fund (3SIIF), un fond de investitii in care consultantii de investitii sunt specialistii britanici de la Amber Infrastructure. In ciuda acestei achizitii, Enery a dezvaluit ca are planuri mai ambitioase pentru piata din Romania. La momentul respectiv, compania avea in curs de dezvoltare un portofoliu de proiecte cu o capacitate totala de 1.500 MW in domeniul energiei solare, cu un buget de dezvoltare de aproximativ un miliard de euro. De asemenea, se prevede ca proiectul va fi functional pana la finalul anului 2025, conform informatiilor furnizate de Transelectrica. Centrala electrica fotovoltaica (CEF) de la Ogrezeni va fi conectata la reteaua de 400 kV a Transelectrica printr-o statie nouă de 400 kV care va fi construita in localitatea Bolintin Vale. Sursa: https://www.dailybusiness.ro/


24 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page