Energia solara a cunoscut o crestere semnificativa in popularitate in ultimii ani, atragand tot mai multi romani interesati de investitii in acest domeniu in plina dezvoltare. Daca te afli printre potentialii investitori in centrale electrice fotovoltaice, cu siguranta te intrebi la ce riscuri te expui inainte de a incheia un parteneriat si daca investitia ta este sigura. Atunci cand ai hotarat ca investitia in energie solara este potrivita pentru tine si pentru obiectivele tale financiare, alegerea partenerului cu care sa impartasesti aceasta calatorie devine deosebit de importanta, iar decizia trebuie luata cu mare atentie.
Primul si cel mai important aspect este sa te asiguri ca partenerul alaturi care doresti sa investesti este un producator de energie din surse regenerabile, si nu doar un dezvoltator de parcuri fotovoltaice cu statut de prosumator. Investitia alaturi de un producator de energie ofera o mai mare siguranță pe termen lung, datorita stabilitatii legislative si a multiplelor avantaje financiare, data fiind perspectiva de dezvoltare nelimitata.
Trebuie, de asemenea, sa acorzi atentie altor considerente, cum ar fi:
Reputatia companiei: Inainte de alegerea unui partener de investitie, este esential sa te asiguri ca acesta are o reputatie solida in domeniul sau de activitate, o conduita ireprosabila in afaceri si o puternica politica de transparenta, toate contribuind la fundamentarea unei relatii de incredere in cadrul parteneriatului.
Seriozitatea partenerului: Odata cu cresterea sectorului fotovoltaic, au aparut si situatii in care dezvoltatorii de parcuri solare nu au finalizat proiectele sau nu le-au putut conecta la retea din cauza documentatiei incomplete. Este crucial sa te informezi, sa verifici proiectele anterioare ale viitorului partener si sa te asiguri ca este o companie serioasa, care isi respectă promisiunile si, in special, te respecta pe tine ca investitor si partener.
Obtinerea autorizatiilor necesare: Construirea di operarea unui parc fotovoltaic in Romania implica obtinerea unor autorizatii de la autoritatile competente. Asigura-te ca partenerul tau iti pune la dispozitie aceste documente, precum si toate autorizatiile necesare pentru constructia si functionarea parcului.
Proprietatea terenului: Inainte de a investi intr-un parc fotovoltaic, asigura-te ca partenerul tau detine terenul pe care este amplasat parcul, primind astfel asigurare ca perioada contractuala este respectata si ca investitia ta este sigura pe termenul dorit.
Materialele utilizate: Investitia intr-un parc fotovoltaic presupune incheierea unui contract pe termen lung, de cel putin 20 de ani, cu posibilitatea de prelungire. Pentru a asigura o durata de viata cat mai lunga, este esential sa se utilizeze materiale de inalta calitate pentru constructie si sisteme fotovoltaice performante, care sa tina pasul cu avansul tehnologic, garantandu-se astfel cel mai bun randament in productia de energie electrica.
Mentenanta: Ca in oricare alta industrie, un parc fotovoltaic trebuie intretinut pentru a avea o durata de viata cat mai lunga. Asigura-te ca partenerul tau ofera servicii complete de mentenanta pentru buna functionare a parcului si pentru a maximiza performanta sistemelor fotovoltaice.
Asigurare: Situatii neprevazute pot aparea oricand, iar investitia ta trebuie sa fie protejata impotriva fenomenelor meteorologice care pot afecta sistemele fotovoltaice si performanta acestora, precum si impotriva distrugerii, furtului, incendiilor etc. Parcul trebuie sa beneficieze de o asigurare "all risks," care acopera toate aceste situatii, sarcina ce cade in responsabilitatea partenerului tau.
Potentialul de dezvoltare: Daca initial esti interesat de o investitie mai mica, dar ulterior doresti sa o extinzi, trebuie sa te asiguri ca aceasta crestere este posibila si ca ai potential de expansiune alaturi de partenerul tau. Este crucial sa alegi un producator de energie electrica din surse regenerabile ca partener, deoarece acesta ofera un potential de dezvoltare nelimitat. Nu esti limitat la o anumita capacitate de productie, ceea ce poate duce la profituri mai mari si la o perioada mai scurta de recuperare a investitiei.
Cu toate riscurile investitiei in energie solara in minte, este important sa explorezi si avantajele pe care această investitie le aduce. Poti afla mai multe despre cum poti deveni partenerul W4Energy Group in cadrul Proiectului W-F600, care ofera cel mai bun randament comparativ cu oricare alta forma de investitie, printr-un simplu click aici.
Comentarios