top of page

Invertorul si rolul acestuia in cadrul unui sistem fotovoltaic

Actualizată în: 11 sept. 2023Invertorul solar este un dispozitiv esential intr-un sistem de producere a energiei electrice prin intermediul panourilor fotovoltaice, care transforma curentul continuu (CC) produs de panourile solare in curent alternativ (CA) potrivit pentru utilizarea acestuia in reteaua electrica.

Procesul de functionare al unui sistem fotovoltaic este urmatorul:

  1. Captarea energiei solare: Panourile fotovoltaice convertesc energia luminii solare in curent continuu (CC). Asta inseamna ca electricitatea produsa de panouri este de tipul curentului continuu, care nu este potrivita pentru majoritatea dispozitivelor si retelelor electrice din gospodarii, ceea ce inseamna ca trebuie convertit in curent alternativ (CA).

  2. Transformarea curentului: Aici intra in actiune invertorul solar. Acesta preia curentul continuu produs de panourile solare si il converteste in curent alternativ (CA), care este cel mai des folosit in retelele electrice domestice si industriale.

  3. Sincronizare cu reteaua: Invertorul nu doar converteste curentul, ci si se asigura ca curentul alternativ produs este in sincronizare cu frecventa si faza retelei electrice la care este conectat. Acest lucru este crucial pentru a putea incarca reteaua electrica sau pentru a alimenta dispozitivele cu curent potrivit.

  4. Monitorizarea si controlul: Multe invertoare solare moderne sunt dotate cu sisteme de monitorizare si control, ceea ce permite proprietarilor sa urmareasca productia de energie a panourilor solare, sa verifice starea sistemului si sa detecteze eventuale probleme sau defectiuni.

In cazul parcurilor fotovoltaice, invertorul solar poate fi amplasat intr-o locatie centrala a in cadrul unui sistem de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

W4Energy utilizeaza invertoare solare marca HUWAEI, care este unul dintre cei mai mari producatori de echipamente solare la nivel mondial, printre care si invertoare solare monofazate si trifazate, ce au o eficiente de 98.7%. Compania ofera o gama de invertoare solare destinate sistemelor de energie solara fotovoltaica pentru uz casnic, comercial, cat si industrial.

Invertoarele produse de HUAWEI se caracterizeaza printr-o serie de caracteristici ce le ofera inalta perfomanta, dupa cum urmeaza:


  1. Eficienta si performanta: Invertoarele solare HUAWEI sunt proiectate pentru a oferi eficienta ridicata in transformarea energiei solare din curent continuu in curent alternativ utilizabil. Eficienta inseamna ca o cantitate mai mare din energia solara captata este convertita in electricitate utila.

  2. Tehnologie avansata: HUAWEI foloseste tehnologii inovatoare pentru a imbunatati performanta si durabilitatea invertoarelor lor. Aceast include tehnici de control digital avansat, algoritmi de monitorizare si optimizare, cat si solutii pentru a face fata problemelor cum ar fi fluctuatiile de tensiune sau de frecventa.

  3. Gama de produse: HUAWEI ofera o varietate de invertoare solare pentru diferite aplicatii. Acestea includ invertoare pentru sisteme conectate la retea (on-grid), invertoare pentru sisteme off-grid sau hibride si chiar microinvertori pentru sisteme de energie solara decentralizate.

  4. Monitorizare si management: Invertoarele solare HUAWEI sunt echipate cu sisteme de monitorizare si management la distanta, precum aplicatia HUAWEI FUSIONSOLAR, care ne permite sa urmarim productia de energie solara, starea invertoarelor si sa detectam eventuale probleme prin intermediul aplicatiilor mobile sau platformelor online.

  5. Fiabilitate: Fiabilitatea este o caracteristica cheie pentru echipamentele solare, deoarece ele trebuie sa functioneze pe termen lung in conditii variabile. HUAWEI isi concentreaza atentia asupra proiectarii si testarii produselor pentru a asigura o functionare fiabila pe termen lung.

  6. Inovatie si cercetare: HUAWEI investeste in cercetare si dezvoltare in domeniul energiei solare, incercand sa aduca noi tehnologii si inovatii pe piata. Acest lucru poate include imbunatatiri ale eficientei, managementului energetic si integrarii cu alte tehnologii smart.7 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page