top of page

Romania devine o forta in Europa in domeniul energiei regenerabile


In ultimii ani, putem observa cu claritate o crestere semnificativa a interesului si a investitiilor in energia regenerabila in Romania, subliniind astfel evolutia accelerata a tranzitiei catre surse durabile si ecologice in domeniul energetic. In prezent, tara noastra se afla intr-o pozitie puternica la nivel european, 40% din energia sa provenind din surse regenerabile. Diversificarea surselor de energie, de la cea hidroelectrica, solara, eoliana, si pana la cea nucleara, contribuie considerabil la fiabilitate si securitatea aprovizionarii energetice.

In prezent, Romania dispune de capacitati de productie de energie regenerabila cu puteri instalate de 3.027 MW in eolian si 1.530 MW in fotovoltaic, potrivit celor mai recente date ale Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

De remarcat este si ca in lunile septembrie si octombrie, Transelectrica, operatorul sistemului energetic national, a emis avize tehnice de racordare (ATR) pentru proiecte noi ce vizeaza construirea de unitati de productie de energie regenerabila eoliana si solara, cu o putere instalata totala de aproape 1.300 MW (mai exact, peste 1.288 MW), dintre care 844 MW in domeniul fotovoltaic si 444 MW in sectorul eolian, iar ritmul aprobarilor se mentine alert.

Cea mai mare evolutie din sectorul regenerabilelor este cu certitudine cea a energiei solare. De la numarul tot mai mare al prosumatorilor pana la tranzitia marilor companii catre acest sector, putem observa o evolutie semnificativa in adoptarea si extinderea energiei solare in Romania, reflectata atat in cresterea capacitatilor existente, cat si in emiterea avizelor tehnice pentru noi proiecte. Aceasta ascensiune constanta subliniaza un potential de dezvoltare substantial in domeniul energiei solare, evidentiind angajamentul crescand al tarii noastre catre o sursa de energie sustenabila si eficienta.

In aliniere cu tendinta crescanda catre energie regenerabila in Romania, W4Energy a adoptat o pozitie proactiva si in mai putin de 1 an a construit deja 8 parcuri fotovoltaice, iar cel de-al 9-lea parc, cu o capacitate instalata de 1MW, se afla in plin proces de constructie. Viziunea noastra indrazneata este de a continua aceasta crestere, concentrandu-ne asupra constructiei de parcuri fotovoltaice cu capacitati mari. Ne-am propus astfel sa atingem o productie totala de peste 100 MW instalati, consolidandu-ne astfel angajamentul ferm fata de dezvoltarea durabila si eficienta a energiei in Romania.

Aflati mai multe despre proiectele noastre aici.


71 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page