top of page

Romania isi poate consolida independenta energetica si poate deveni exportator de energie

Conform unui studiu recent elaborat la finalul anului 2023, Romania prezinta un mare potential de a deveni exportator net de energie si are resursele necesare pentru a-si consolida independenta energetica.

Tara noastra se afla pe un trend ascendent in ce priveste directia catre sustenabilitate, bucurandu-se de un mix energetic variat alcauit atat din combustibili fosili, cat si tot mai multe surse regenerabile. Mai mult, in Romania exista si resurse energetice inca neexploatate, depunand efoturi tot mai mari in ce priveste sporire productiei.

Studiul elaborat de Institutul European pentru Studii Economice ne arata ca energia nucleara produsa de Centrala Nucleara de la Cernavoda, cat si Proiectul Reactoarelor Modulare Mici de la Doicesti, joaca un rol critic in peisajul energetic al Romaniei. In plus, exista un potential semnificativ de dezvoltare a tarii ca lider regional in domeniul energiilor renegerabile, in ciuda provocarilor cu care se confrunta in ce priveste modernizarea infrastructurii. Cu toate acestea, Romania dispune de mijloacele necesare pentru a-si intari independenta energetica si pentru a deveni exportator de energie.

Concluzia studiului subliniaza importanta gasirii unui echilibru intre aspectele economice, sociale si mediul inconjurator in sectorul energetic din Romania. Este necesara o directie clara pentru un viitor energetic sustenabil si accesibil pentru intreaga populatie a tarii.

7 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page