top of page

Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, increzator in potentialul de productie a energiei regenerabile din RomaniaProductia de energie regenerabila in Romania inregistreaza o crestere constanta, conform declaratiilor optimiste ale Ministrului Energiei, Sebastian Burduja. Acesta se arata increzator in capacitatea de productie a tarii, estimand ca aceasta ar putea atinge intre 5.000 si 10.000 de megawati.

Burduja a prezentat progresele semnificative in ce priveste incheierea contractelor pentru energie regenerabila, subliniind realizarea unor acorduri pentru o capacitate totala de 1700 de megawati. Acesta pus accentul pe importanta acestor intelegeri in diversificarea surselor de energie, cat si in sporirea capacitatii de productie verde din Romania.

Cu un ton optimist, oficialul evidentiaza potentialul semnificativ al tarii noastre in contributia la productia de energie regenerabila. Conform estimarilor acestuia, pana in 2030, Romania si-ar putea dezvolta capacitatea de productie intre 5.000 si 10.000 megawati doar din surse regenerabile.

Ministrul Energiei a evidentiat faptul ca, in cursul anului precedent, Romania a avut un excedent in exportul de energie, mentionand totodata ca au existat si momente in care importul a fost necesar din considerente comerciale.


Sursa: capital.ro

19 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page