top of page

Solutii pentru viitor: tranzitia catre mobilitatea electrica cu W4Plug-Share

Actualizată în: 11 mar.Cu doar cativa ani in urma, in Romania, masinile electrice erau privite cu o oarecare reticenta, din cauza costurilor ridicate de achizitie si a preocuparilor legate de infrastructura de incarcare. Fara un numar suficient de puncte de incarcare electrica, masinile full-electric sau hibride pareau o optiune riscanta, iar statiile de incarcare nu isi aveau rostul in lipsa masinilor electrice. Cu toate acestea, in ultimii ani, s-a observat o schimbare semnificativa, cu consecinte pozitive.

Statisticile arata ca, in anul 2019, in Romania existau doar 1100 de vehicule electrice si aproximativ 400 de statii de incarcare in toata tara. Insa, in primele 11 luni ale anului 2023, s-a inregistrat o crestere remarcabila de peste 60% in comparatie cu anul 2022, numarul masinilor electrice ajungand la 40.000. Aceasta evolutie indica o schimbare semnificativa a atitudinii romanilor fata de masinile electrice, iar infrastructura de incarcare trebuie sa tina pasul.

Instalarea statiilor de incarcare reprezinta o solutie progresista pentru companii, indiferent daca acestea vizeaza facilitati pentru clienti sau pentru gestionarea eficienta a flotelor de masini electrice. De asemenea, conform unei propuneri OUG din martie 2023, toate cladirile rezidentiale noi sau cele supuse unor renovari majore trebuie sa asigure o medie de o statie de incarcare pentru vehiculele electrice la fiecare 5 locuri de parcare.

Aceasta tendinta reflecta o constientizare din ce in ce mai mare a beneficiilor pe termen lung ale masinilor electrice, atat in ceea ce priveste impactul asupra mediului, cat si avantajele economice. Odata cu cresterea continua a numarului de masini electrice, este esential ca infrastructura de incarcare sa se dezvolte in mod corespunzator pentru a sustine aceasta tranzitie spre mobilitate electrica.

Pentru a raspunde nevoilor in crestere ale mobilitatii electrice in Romania, W4Energy se implica activ in dezvoltarea unei ample infrastructuri de statii de incarcare la nivel national. Prin proiectele noastre W4Plug-Share, oferim oportunitatea investitorilor de a contribui la extinderea si modernizarea retelei noastre de incarcare, facilitand astfel tranzitia catre vehiculele electrice si sustinand un viitor mai profitabil si mai eficient energetic.

33 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page