top of page
W4 Energy

"Tranzitia energetica nu este un cost, este o investitie." - afirma noul CEO al PPC Romania

Regenerabilele sunt cele mai ieftine si ne scapa de dependente.


Noul CEO al PPC Romania, anterior in functia de director la ENEL, a detaliat motivul pentru care tranzitia de la combustibili fosili la surse de energie regenerabila nu reprezinta, asa cum se sugereaza adesea, o povara financiară pentru economie. Mai degraba, a subliniat beneficiile semnificative ale acestei tranzitii, inclusiv pentru consumatorii finali.

Alessio Menegazzo, CEO si Country Manager al PPC Romania, a subliniat ca tranzitia energetica nu poate fi catalogata ca o cheltuiala, ci mai degraba ca o investitie. "Atunci cand vorbim despre costuri, implica alocarea de bani in ceva si pierderea acestora. In acest context, discutam despre o investitie", a afirmat el. Este important de mentionat ca inainte de a prelua conducerea companiei in Romania, Menegazzo a condus ENEL X, divizia specializata in solutii pentru tranzitia energetica.

Regenerabilele produc cea mai ieftina energie

Potrivit lui Alessio Menegazzo, regenerabilele reprezinta in prezent cea mai rentabila metoda de producere a energiei. "Vorbim despre productie cu costuri in unele tari de doar 10-15 euro/kWh, inclusiv in Europa. Dincolo de aspectul ideologic, discutam despre economie: pentru a fi competitivi in viitor, trebuie sa ne asigurăm ca dispunem de cea mai economica forma de energie posibila. In prezent, sursele regenerabile sunt modalitatea cea mai convenabila de a furniza energie consumatorului final, indiferent daca este vorba de gospodarii sau de utilizatori industriali", a subliniat el. Menegazzo propune construirea intregului sistem in jurul acestui concept, concentrandu-se pe modul in care putem asigura o cantitate cat mai mare din această energie curata si accesibila pentru consumatorii finali, indiferent daca sunt consumatori casnici sau industriali.

Regenerabilele elimina dependenta de resurse din alte tari

Alessio Menegazzo a atras atentia asupra faptului ca obtinerea unei surse de energie ieftine pentru toata populatia nu poate fi realizata intr-un timp scurt, deoarece tranzitia catre acest obiectiv este un proces care necesita timp - de aceea se numeste "tranzitie". Cu toate acestea, a mentionat ca un orizont de 20 de ani este un termen rezonabil.

El a subliniat si riscurile asociate investitiilor in centrale electrice pe baza de gaze sau alte resurse pe care nu le putem controla, precum dependenta de importurile de gaze naturale din Rusia. "Celalalt avantaj al energiilor regenerabile este ca ne ofera posibilitatea sa nu depindem de deciziile altor tari", a concluzionat CEO-ul PPC Romania. "Trebuie sa ne indreptam spre furnizarea de energie accesibila pentru consumatorii finali si sa eliminam riscul dependentei de resurse pe care nu le controlam."


53 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page