top of page

W4Energy lanseaza o noua facilitate pentru cei care doresc sa dezvolte un parc fotovoltaic de la 0

Actualizată în: 11 mai 2023

W4Energy ofera servicii complete pentru constructia unui parc fotovoltaic de la zero.

W4Energy ofera o noua facilitate pentru cei care doresc sa dezvolte un parc fotovoltaic de la zero, printr-un pachet complet de servicii pentru constructia si punerea in functiune a parcului.

Constructia parcului fotovoltaic presupune o serie de etape, a caror implementare este asigurata in totalitate de catre specialistii W4Energy:

  • Evaluarea terenului si proiectarea sistemului: aceasta etapa implica evaluarea terenului disponibil, determinarea capacitatiii de productie a energiei solare si proiectarea sistemului fotovoltaic.

  • Pregatirea terenului: reprezinta un proces important pentru a asigura o baza solida pentru constructie si prevenirea problemelor viitoare. Aceasta etapa include nivelarea terenului, compactarea solului, cat si curatarea si pregatirea terenului.

  • Construirea gardului de protectie: pentru protectia parcului fotovoltaic impotriva intrusilor sau a animalelor salbatice, W4Energy asigura construirea unui gard solid si durabil din materiale de inalta calitate.

  • Fabricarea structurii metalice: structura metalica este fabricata din materiale durabile si rezistente la coroziune pentru a suporta greutatea panourilor fotovoltaice si pentru a face fata conditiilor meteorologice extreme.

  • Montarea panourilor fotovoltaice: panourile fotovoltaice marca LONGi, producator de top la nivel mondial in domeniul energiei regenerabile, sunt montate pe structura metalica conform proiectului. Acest proces este realizat cu mare atentie pentru a evita deteriorarea panourilor.

  • Cablarea si conectarea: dupa montarea panourilor fotovoltaice, acestea sunt conectate la invertoare ce sunt produse de HUAWEI, convertind astfel curentul continuu (DC) in curent alternativ (AC) pentru a fi utilizat in reteaua electrica. Acest proces include per total cablarea si conectarea panourilor solare, a invertoarelor, a sistemului de control si a postului de transformare.

  • Testarea si comisionarea: dupa ce intregul sistem este instalat si conectat, are loc procesul de testare si comisionare, pentru a ne asigura ca acesta functioneaza in conformitate cu specificatiile proiectului.

  • Servicii de mentenanta: pentru a ne asigura ca sistemul fotovoltaic functioneaza in mod optim si pentru a preveni orice probleme viitoare, W4Energy ofera servicii de mentenanta si inspectii tehnice regulate, ce includ curatarea panourilor solare, inlocuirea pieselor uzate si efectuarea testelor de performanta.

Oportunitati de finantare

Pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic pot fi accesate o serie programe si instrumente prin intermediul Fondurilor Europene, cum ar fi PNRR, Fondul pentru Modernizare, derulat prin Ministerul Energiei si Repower EU, gestionat de Ministerul Investiilor si Fondurilor Europene, cat si prin intermediul Grant-urilor pentru IMM-uri.

Canditatii eligibili sunt societati comerciale cum ar fi: microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii si intreprinderi mari, inclusiv intreprinderi nou infiintare si regii autonome, legal constituite si inregistrate la ONRC Romania.

W4Energy asigura servicii integrate de consultanta pentru accesarea Fondurilor Europene sau a Grant-urilor pentru IMM-uri, de la analiza eligibilitatii la intocmirea documentatiei tehnice, furnizare si implementare.

66 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page