top of page

W4Energy participa la licitatia pentru parcul fotovoltaic de 1.500MW dezvoltat de Hidroelectrica


W4Energy, producator autorizat de energie electrica din surse regenerabile participa la licitatia demarata de Hidroelectrica pentru studiile necesare debutului proiectului fotovoltaic de 1.500 MW din Dabuleni-Sadova, pe un teren concesionat direct de la Agentia Domeniilor Statului, care va fi cel mai mare parc fotovoltaic din Europa.

Valoarea estimata a contractului pentru aceste studii se situeaza in jurul sumei de trei milioane de lei. Criteriul de acordare a contractului se bazeaza pe obtinerea celui mai bun raport calitate-pret, in care pretul reprezinta doar 40% din punctajul total. Restul punctajului se acorda in functie de experienta personalului-cheie si planul de lucru propus.

Conform caietului de sarcini elaborat de Hidroelectrica, proiectul vizeaza utilizarea a aproximativ 2.200 de hectare pentru constructia unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 1.500 MW, avand in vedere ca sunt disponibile in jur de 3.000 de hectare de teren. Această locatie este considerata cea mai potrivita din Romania pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic, datorita nivelului inalt al radiatiei solare, de 1.400 kWh/mp/an, acesta fiind nivelul maxim inregistrat in tara. Proiectul are, de asemenea, prevazuta instalarea unei capacitati de stocare de 300 MW, iar conectarea acestuia la reteaua de 400 kV Tantareni-Kozlodui este planificata.

In lumina acestor detalii, W4Energy se afla intr-o pozitie solida pentru a participa la licitatia initiata de Hidroelectrica pentru realizarea studiilor necesare proiectului fotovoltaic de 1.500 MW din Dabuleni-Sadova. Ca producator autorizat de energie electrica din surse regenerabile, W4Energy dispune de expertiza si cunostintele necesare pentru a aborda cu succes aceasta provocare de amploare. Cu o vasta experienta in domeniul energiei regenerabile si o echipa de profesionisti experimentati, W4Energy este pregatita sa ofere o solutie de calitate in cadrul licitatiei, punand accentul pe eficienta si durabilitatea proiectului. Astfel, compania se prezinta ca un partener de incredere pentru acest proiect de pionierat care va contribui la dezvoltarea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa, deschizand noi perspective in domeniul energiei verzi.


38 afișări0 comentarii

Komentarze


bottom of page