top of page

PROIECT W1F500
etape constructie

Invest in Energy. Invest in Future. Invest in YOU.

- PARC FINALIZAT CU SUCCES -

W4Energy

PROIECT W1F500 

Parcul W1F500 este situat intr-o zona cu un nivel maxim de captare a energiei solare si productie a energiei electrice, ocupand o suprafata de 7.500mp. Parcul este imprejmuit de gard din otel zincat cu o inaltime de 2m, avand pe suprafata sa +/- 800 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate de productie de +/-500w. Sunt utilizate sisteme fotovoltaice de cea mai buna calitate de la producatori de top, care au o eficienta energetica maxima si sunt amplasate in randuri egale pe suporturi metalice din otel zincat. Panourile sunt de tip monocristalin marca LONGi, unul dintre cei mai mari producatori de tehnologii solare din lume. Aceste panouri sunt cele mai performante si eficiente sisteme fotovoltaice disponibile in prezent, cu un nivel de eficienta de doua ori mai mare decat panourile de tip policristalin. Alimentarea cu energie electrica a retelei este realizata prin intermediul invertoarelor marca HUAWEI, lider pe piata in productia de invertoare monofazate si trifazate, cu o eficienta de 98,7%. Parcul are o productie estimata de aproximativ 60.800kW pe luna si 730.000kW pe an. 

ETAPA 1
Pregatire teren 

Aceasta etapa consta intr-un set de operatiuni ce trebuie realizate cu precizie pentru a asigura baza solida necesara constructiei si pentru a preveni eventuale probleme ce pot aparea in viitor.
Prima etapa a pregatirii terenului este marcajul cadastral al terenului. Aceasta presupune identificarea precisa a limitei terenului, a dimensiunilor acestuia si a pozitiei exacte a punctelor de referinta. 
Nivelarea terenului este cea de-a doua etapa in pregatirea terenului. Aceasta consta in ajustarea inaltimii terenului pentru a se asigura o suprafata plana si uniforma pe care sa se poata construi. Pentru a obtine un nivel corespunzator, se utilizeaza utilaje profesionale, cum ar fi buldozerele sau nivelatoarele.
Ultima etapa este compactarea terenului, care consta in presarea terenului pentru a asigura o baza solida pe care se poate construi. Aceasta se realizeaza cu ajutorul unor utilaje specializate care compacteaza si stabilizeaza terenul, astfel incât sa poata rezista greutatii constructiei si sa evite aparitia problemelor in timp.

ETAPA 2

Constructie gard

Constructia gardului este una dintre etapele importante in dezvoltarea unui teren, fiind necesara pentru a delimita spatiul si a oferi securitate. In cazul de fata, gardul care imprejmuieste parcul este construit din plasa bordurata zincata, avand o lungime totala de 800 de metri liniari.
Plasa bordurata zincata este un material comun utilizat in constructia gardurilor, fiind un material durabil si rezistent la coroziune. Acest tip de plasa este format din sarme de otel sudate impreuna pentru a forma un model de bordura. Sistemul de prindere al gardului este realizat cu ajutorul clemei mecanice, care permite fixarea plasei bordurate pe stalpi.
Stalpii din otel zincat sunt folositi pentru a sustine gardul si pentru a-i oferi stabilitate. Acestia sunt fixati in beton si au dimensiunea de 50x40x2 cm. Alegerea dimensiunilor adecvate a stalpilor este importanta pentru a asigura stabilitatea si rezistenta gardului. Otelul zincat este un material de constructie durabil si rezistent la coroziune, care este utilizat frecvent pentru constructia de garduri, datorita proprietatilor sale

ETAPA 3
Constructie structura panouri fotovoltaice

Constructia structurii panourilor fotovoltaice este o etapa importanta in realizarea unui sistem de producere a energiei electrice prin intermediul panourilor solare fotovoltaice. Constructia se desfasoara pe o suprafata de teren de 6000mp si este realizata din otel zincat, avand dimensiuni de 50x30x2cm si, respectiv, 40x30x2cm.
Aceasta structura portanta este fixata in beton, pentru a oferi stabilitate si rezistenta la vant si intemperii. Fixarea structurii in beton este o metoda comun autilizata in constructiile de acest tip, deoarece betonul ofera o baza solida si durabila pentru structura.
Prin realizarea acestei structuri portante pentru panourile fotovoltaice, se asigura o pozitionare corecta si eficienta a panourilor, astfel incat acestea sa poata capta cat mai multa energie solara. De asemenea, structura ofera protectie panourilor impotriva vantului, intemperiilor si altor agenti exteriori care ar putea afecta performantele panourilor fotovoltaice.