Proiect WF600 | W4energy
top of page

PARC FOTOVOLTAIC 
W-F600 

W4Energy lanseaza un nou proiect ambitios, in calitate de producator autorizat de energie electrica din surse regenerabile. Proiectul W-F600 vizeaza constructia si vanzarea unui parc fotovoltaic de 1MW. Parcul W-F600 este amplasat in comunca Nuci, jud. Ilfov, ce se afla in Sudul tarii, care este una din zonele cu cea mai mare eficienta de captare a energiei solare si de producere a energiei electrice. Parcul va produce suficienta energie curata pentru a asigura alimentarea cu energie electrica a peste 600 de gospodarii pe an.  Beneficiind de un numar ridicat de zile insorite pe parcursul anului, vom maximiza astfel potentialul energetic al parcului si vom asigura o productie sustinuta si constanta de energie solara. Alegerea zonei s-a realizat tinand cont si de alti factori importanti precum inclinatia terenului, dar si accesul la infrastructura.

Parcul W-F600 se intinde pe o generoasa suprafata de +/- 13.000mp si va gazdui +/- 1850 panouri fotovoltaice de inalta performanta si cu cea mai mare eficienta energetica, ce sunt produse de LONGi Solar, unul dintre cei mai mari producatori de module fotovoltaice la nivel mondial. Fiecare panou are o capacitate de productie de ±585w. Panourile sunt amplasate in randuri egale, pe structuri metalice din otel zincat, ce sunt montate in beton, pentru a oferi protectie impotriva vantului si intemperiilor.

Datorita atentiei pe care o acordam detaliilor, cat si experientei care ne caracterizeaza, fiecare componenta a parcului este special gandita, astfel incat sa eficientizam la maximum productia de energie electrica si sa asiguram longevitatea acestuia, prin utilizarea celor mai calitative materiale. Pentru facilitarea accesului la panouri in vederea asigurarii mentenantei, fiecare dintre acestea ocupa o suprafata de aprox. 2,9mp. Panourile sunt de tip monocristalin, care sunt cele mai performante si eficiente sisteme fotovoltaice de pe piata, avand un nivel dublu de eficienta comparativ cu cele de tip policristalin. Pentru conectarea acestora la reteaua electrica utilizam invertoare produse de HUAWEI, care este lider pe piata mondiala in productia de invertoare monofazate si trifazate, cu o eficienta de 98.7%.

Capacitatea instalata a Parcului W-F600 este de 1MW, cu o productie estimata de 150.000 kW/luna si de 1.825.000 kW/an.

1-25 copy.jpeg

PROIECT WF600

Capacitatea totala 500kW

​

WF600 - FAZA 1 

PRESALE 15.08 - 15.09.2023           -5% discount

*rezervare gratuita timp de 2 zile

*aceste numere se schimba zilnic in functie de platile investitorilor pana se vand toti kW ramasi.

START CONSTRUCTIE : 01.11.2023

FINALIZARE CONSTRUCTIE : 31.01.2024

1-25 copy.jpeg

Capacitatea totala 500kW

​

WF600 - FAZA 2

*rezervare gratuita timp de 2 zile

*aceste numere se schimba zilnic in functie de platile investitorilor pana se vand toti kW ramasi.

START CONSTRUCTIE : 01.11.2023

FINALIZARE CONSTRUCTIE : 31.01.2024

Constructia parcului fotovoltaic WF600

ETAPA 1
Pregatire teren 

​

Prima etapa a procesului de constructie a parcului este reprezentata de pregatirea si nivelarea terenului, care implica un set de operatiuni ce trebuie efectuate cu precizie pentru a asigura o baza solida necesara sustinerii structurii, prevenindu-se astfel potentiale probleme pe viitor.

In primul rand, se efectueaza marcajul cadastral al terenului, acesta fiind primul pas in pregatirea propriu-zisa a suprafetei ce va deservi constructiei parcului. Aceasta etapa implica identificarea precisa a limitelor terenului, masurarea dimensiunilor sale, cat si stabilirea pozitiilor exacte ale punctelor de referinta.

Urmatorul pas il reprezinta nivelarea terenului, care este o parte esentiala a procesului de pregatire a acestuia. In aceasta faza, se ajusteaza inaltimea terenului pentru a se obtine o suprafata plana si uniforma, in vederea facilitarii montarii structurilor de suport ale panourilor fotovoltaice. Pentru a se atinge nivelul optim, se folosesc utilaje specializate, cum ar fi buldozere sau nivelatoare.

Ultimul pas in procesul de pregatire al terenului consta in compactarea acestuia, ce vizeaza presarea terenului pentru a se crea o baza solida care sa asigure conditii optime pentru sustinerea constructiei parcului. Acest pas se realizeaza cu ajutorul unor utilaje specializate care compacteaza si stabilizeaza terenul, conferindu-i rezistenta necesara pentru a sustine greutatea parcului si pentru evitarea problemelor pe termen lung.

IMG_1609.JPG
IMG_1599.JPG

ETAPA 2

Constructie gard

​

Urmatoarea etapa a procesului de constructie a parcului vizeaza realizarea perimetrului de protectie care il inconjoara. Aceasta etapa este extrem de importanta in dezvoltarea constructiei, deoarece are rolul de a delimita spatiul destinat parcului si de a asigura securitatea acestuia. Gardul care imprejmuieste Parcul WF600 este confectionat din plasa bordurata zincata si are o lungime totala de aproximativ 1600 metri liniari.

Datorita atentiei noastre la detalii, cat si profesionalismului cu care abordam toate proiectele noastre, utilizam materiale de cea mai inalta calitate, pentru a asigura astfel o durata de viata cat mai mare a parcului, cat si structurilor asociate. Materialul din care este realizat gardul este extrem de durabil si rezistent la coroziune. Plasa bordurata zincata este formata din sarme de otel sudate impreuna pentru a forma un model de plasa. Gardul este echipat cu un sistem de fixare realizat cu ajutorul unor cleme mecanice, ce permite montarea plasei pe stalpi, care sunt confectionati de asemenea, din otel zincat. Stalpii sunt fixati in beton la o adancime optima pentru a asigura stabilitate si rezistenta gardului si au dimensiuni de aproximativ 50x40x2cm.

ETAPA 3
Constructie structura panouri fotovoltaice

​

Aceasta etapa este deosebit de importanta in procesul de constructie al unui parc fotovoltaic, deoarece structurile care deservesc sustinerii panourilor fotovoltaice au rolul de a asigura stabilitate si durabilitate pe termen lung. Constructia se desfasoara pe o suprafata de teren de aproximativ 13.000mp. Structurile de sustinere pe care sunt montate panourile sunt fabricate din otel zincat si au dimensiuni de 50x30x2cm, respectiv 40x30x2 cm.

Aceste structuri sunt fixate in beton pentru a asigura stabilitate si rezistenta la vant si conditii meteorologice variate, aceasta practica fiind de altfel des utilizata in domeniul constructiilor, avand in vedere ca betonul ofera o baza solida si durabila in timp. Pozitionarea corecta si eficienta a structurilor de sustinere este esentiala, deoarece astfel se poate maximiza captarea energiei solare, contribuind la sporirea productiei de energie electrica. In acelasi timp, structurile au rolul de a proteja panourile de efectele negative ale vantului, intemperiilor si altor factori externi care ar putea afecta performanta acestora.

Screenshot 2023-12-11 at 12.04.36.png
WhatsApp Image 2023-12-11 at 09.58.47.jpeg

ETAPA 4
Montarea panourilor

​

Montarea panourilor solare pe structurile de sustinere reprezinta o etapa esentiala si delicata in procesul de constructie a unui parc fotovoltaic, deoarece necesita o planificare amanuntita, echipamente speciale si personal calificat, cu experienta in domeniu. La W4Energy, colaboram exclusiv cu specialisti autorizati si cu experienta pentru a se asigura instalarea corecta a panourilor, pentru functionarea optima a acestora, cat si pentru o productie eficienta de energie electrica.

Panourile pe care le utilizam sunt de tip monocristalin, care sunt cele mai performante panouri fotovoltaice de pe piata la momentul actual. Acestea sunt produse de LONGi SOLAR, unul dintre liderii industriei de tehnologie solara la nivel global. Parcul WF600 gazduieste aproximativ 1850 de panouri fotovoltaice, ce sunt dispuse in randuri egale, fiecare ocupand o suprafata de aproximativ 2,9mp. Capacitatea de productie a unui singur panou este de aproximativ 600w.

Panourile sunt montate de structurile metalice cu ajutorul unor sisteme de fixare special concepute pentru a asigura stabilitate. Acestea sunt orientate spre Sud si sunt pozitionate la un unghi optim fata de soare, in vedere maximizarii procesului de captare a radiatiei solare.

Procesul de montare a panourilor necesita o atentie sporita deoarece modul in care aceste sunt instalate influenteaza direct rezistenta acestora la conditii meteo extreme, cum ar fi vant puternic sau caderi de grindina. Fiecare componenta a acestei etape este deosebit de importanta, deoarece contribuie la maximizarea productiei de energie electrica.

ETAPA 5

CABLARE SI CONECTARE PANA IN POSTUL TRAFO

​

Interconectarea panourilor solare vizează gruparea È™i conectarea modulelor solare în serie sau în paralel, formând astfel un sistem unitar. Alegerea tipului de conexiune depinde de cerinÈ›ele de tensiune È™i curent ale sistemului, precum È™i de configurarea panourilor.

Cablarea È™i conectarea panourilor presupun utilizarea unor cabluri electrice speciale cu rezistență crescută la factori externi, cum ar fi radiaÈ›ia solară È™i umiditatea. Aceste cabluri sunt conectate la invertorul solar, care transformă curentul continuu (CC) produs de panouri în curent alternativ (AC), astfel încât să poată fi transmis reÈ›elei electrice. Invertorul monitorizează È™i optimizează producÈ›ia de energie solară în funcÈ›ie de nivelul de iluminare È™i de cerinÈ›ele pieÈ›ei. Compania noastră utilizează invertorul produs de HUWAEI, lider pe piață în producÈ›ia de invertoare monofazate È™i trifazate, caracterizate printr-o eficiență de 98,7%.

Traseul cablajului către stația de transformare (postul Trafo) presupune transmiterea curentului alternativ generat de invertor prin intermediul cablurilor către stația de transformare. Aceste cabluri sunt protejate de echipamente de siguranță și control care monitorizează și reglează fluxul de energie.

Postul Trafo are rolul de a transforma tensiunea curentului alternativ pentru a se potrivi tensiunii rețelei electrice. De asemenea, ajustează nivelurile de tensiune și distribuie energia către rețeaua electrică.

Această ultimă etapă este esenÈ›ială în crearea unei surse durabile de energie È™i necesită o atenÈ›ie deosebită pentru a asigura funcÈ›ionarea eficientă È™i sigură a întregului sistem fotovoltaic.

managesys1-1.png

MONITORIZARE IN TIMP REAL

Cu ajutorul aplicatiei Huawei FusionSolar puteti vedea in timp real valorile din momentul punerii in functiune a panourilor si pana in prezent. 
Aplicatia simplifica multe procese legate de instalarea si functionarea sistemelor fotovoltaice cu tehnologie Huawei pentru utilizatori si instalatori, modulele si componentele existente fiind toate interoperabile si gestionabile central dintr-un singur loc. Aplicatia Huawei FusionSolar este conceputa complet pentru a raspunde nevoilor operatorilor si instalatorilor oferind o gama larga de functii.

bottom of page