top of page
image_001_0049.jpg

PROIECT W4|5F500
 

Invest in Energy. Invest in Future. Invest in YOU.

- PARC FINALIZAT CU SUCCES -

W4Energy

PROIECT W4|5F500

*unic investitor alaturi de W4energy

Parcul W4|5F500 este localizat in jud. Ilfov, in Sudul tarii, care este o zona cu expunere maxima la soare, ceea ce ii confera o putere de productie electrica impresionanta, desfasurandu-se pe o suprafata de aproximativ 7.500 metri patrati. Pentru a-i fi asigurata protectie impotriva factorilor externi, parcul este inconjurat de un gard din otel zincat inalt de 2 metri si este compus din aproximativ 1600 de panouri fotovoltaice de inalta performanta, fiecare avand o capacitate de productie de +/- 500W. Panourile care compun Parcul W4|5F500 reprezinta cele mai avansate module solare disponibile pe piata si sunt produse de LONGi SOLAR, unul dintre cei mai importanti producatori de tehnologii solare din intreaga lume. Panourile sunt de tip monocristalin si sunt plasate in randuri egale pe suporturi metalice din otel zincat.

In ceea ce priveste furnizarea de energie electrica catre retea, aceasta este realizata prin intermediul invertoarelor produse de HUAWEI, lider pe piata invertoarelor monofazate si trifazate, caracterizate printr-o eficienta remarcabila de 98,7%.

Parcul produce in medie aproximativ 121.600kW pe luna si 1.460.000kW pe an, contribuind semnificativ la productia de energie verde.

MENTENTANTA PARC FOTOVOLTAIC

Mentenanta unui parc fotovoltaic este esentiala pentru a asigura functionarea eficienta si durabila a instalatiei si pentru a preveni eventualele defectiuni sau probleme care pot afecta productia de energie. Aceasta trebuie sa fie realizata de personal specializat si instruit, care sa urmeze procedurile de lucru si sa respecte standardele si normele de siguranta si de calitate.

Iata cateva dintre activitatile importante care trebuie efectuate in cadrul mentenantei unei instalatii fotovoltaice:

  1. Verificarea functionarii sistemului de monitorizare a performantei instalatiei - Acest sistem este important pentru a monitoriza productia de energie, a identifica eventuale probleme si a optimiza performantele instalatiei. Este important ca acesta sa fie verificat si calibrat periodic.

  2. Verificarea si curatarea panourilor fotovoltaice - Acestea trebuie sa fie curatate periodic, pentru a preveni acumularea de praf, murdarie sau alte particule care pot reduce eficienta panourilor si, implicit, productia de energie.

  3. Verificarea si curatarea echipamentelor de protectie - Paratrasnetele si sigurantele trebuie verificate periodic si curatate de praf sau alte impuritati care pot interfera cu functionarea lor.

  4. Verificarea cablurilor si a conexiunilor - Acestea trebuie sa fie verificate periodic, pentru a preveni oxidarea si coroziunea, care pot afecta performantele instalatiei si pot cauza defectiuni.

  5. Inlocuirea si repararea echipamentelor defecte sau uzate - Daca se identifica echipamente sau componente care sunt uzate sau defecte, acestea trebuie inlocuite sau reparate cat mai curand posibil, pentru a preveni defectiuni sau probleme suplimentare.

  6. Verificarea stâlpilor de sustinere - Stâlpii de sustinere a panourilor fotovoltaice trebuie verificati periodic, pentru a identifica eventuale probleme cu coroziunea, uzura sau ruperea lor.

Acestea sunt doar cateva dintre activitatile de mentenanta care trebuie efectuate in cadrul unei instalatii fotovoltaice. Este important sa urmati intotdeauna instructiunile producatorului si sa lucrati cu specialisti in domeniu, care sa va ofere o mentenanta adecvata si profesionala a instalatiei, pentru a asigura functionarea sigura si eficienta a acesteia.

bottom of page