top of page

ROI – tot ce trebuie sa stii despre randamentul unei investitiiToti am auzit la un moment dat de ROI (Return on Investment). Dar ce este acesta, cum se calculeaza si de ce reprezinta un factor decizional in procesul de investitie?

ROI (Return on Investment) este o metrica esentiala in evaluarea performantei unei investitii, furnizand o masură a rentabilitatii in raport cu costurile initiale. Acest indicator reflecta eficienta unei investitii, evidentiind cat de bine a reusit sa genereze profituri in comparatie cu suma initiala investita. In esenta, ROI ofera o perspectiva clara asupra valorii aduse de investitie si este un instrument crucial in procesul decizional al afacerilor.

ROI este exprimat in procente si este determinat prin aplicarea urmatoarei formule:


Aceasta formula cu procente ofera o perspectiva clara asupra performantei financiare a unei investitii, masurand raportul dintre profitul generat si costurile initiale ale investitiei. Evaluarea in procente faciliteaza intelegerea si compararea rentabilitatii investitiilor in diverse domenii sau perioada.

De asemenea, aceasta masura permite investitorilor sa evalueze cu precizie eficacitatea si performanta unei investitii in contextul costurilor aferente.

Un ROI pozitiv indica faptul ca investitia genereaza profituri, in timp ce un ROI negativ semnaleaza pierderi. Astfel, analiza ROI devine esentiala pentru luarea deciziilor informate in privința investitiilor viitoare sau ajustarea strategiilor existente pentru a maximiza randamentul financiar.

Investitia in energie regenerabila ofera randamente extrem de crescute in comparatie cu orice alt tip de investitie.

Spre exemplu, daca ti-ai depune banii intr-un depozit la banca, vei primi 6%-7% pe an, unde vei avea de platit si costul de administrare al contului cat si retinerea impozitului pe profit la sursa, pentru castigurile realizate din dobanzi.

Pe de alta parte, investitia intr-un parc fotovoltaic iti ofera un ROI cuprins intre 23% si 39% pe an, timp de 20 ani perioada garantata prin contract, raportat la valoarea investitiei efectuate.

Te asteptam pe sale@w4energy.com sa afli mai multe detalii despre proiectele aflate in desfasurare si cum poti beneficia de cel mai bun randament investitional din energia regenerabila.

192 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page