top of page

Ultimele statistici cu privire la situatia infrastructurii de incarcare a vehiculelor electrice in Romania

Conform ultimelor statistici care vizeaza situatia infrastructurii pentru statii de incarcare a vehiculelor electrice, la finalul anului 2023, in Romania erau doar 5.000 de statii de incarcare la peste 42.000 de vehicule electrice.In prezent, Romania figureaza cu peste 42.000 de vehicule electrice, dintre care aproximativ 16.800 au fost inmatriculate numai in 2023, inregistrand astfel o crestere de peste 35% fata de anul precedent.

Desi piata masinilior electrice in Romania a cunoscut o crestere rapida in ultimii ani, odata cu numarul crescut al acestora, a crescut si timpul petrecut la coada pentru incarcarea vehiculelor. Pentru a stimula in continuare cresterea segmentului de piata dedicat vehiculelor electrice, Uniunea Europeana a dat o directiva conform careia, pana in 2025, toate statele membre trebuie sa implementeze cate o statie de incarcare de mare putere la fiecare 60 de km. Situatia statiilor de incarcare din tara noastra la ora actuala nu este in conformitate cu necesitatea. In urma unor statistici realizate la nivelul intregii tari, la finalul anului 2023, Romania numara putin peste 5.000 de statii de incarcare pentru vehicule electrice sau hybrid.

W4Energy sustine tranzitia catre mobilitatea electrica in Romania, avand ca obiectiv dezvoltarea unei extinse retele nationale de statii de incarcare. Ne propunem sa atingem pragul de peste 1000 de astfel de statii, acoperind intreaga tara. Cum facem asta? W4Plug-Share, noua oportunitate de investitie prin intermediul statiilor de incarcare, care iti ofera sansa de a investi intr-unul dintre proiectele noastre prin achizitionarea de statii de incarcare. Scrie-ne pe sale@w4energy.com si afla mai multe.


14 afișări0 comentarii

Komen


bottom of page