Romania a ajuns in punctul in care productia de electricitate este sustinuta preponderent din surse de energie regenerabila
top of page

Romania a ajuns in punctul in care productia de electricitate este sustinuta preponderent din surse de energie regenerabila



Ieri, productia de energie electrica din Romania a fost sustinuta preponderent din surse regenerabile. Astfel, la ora 12:50 dintr-o productie electrica totala de 6.500 MW, aproximativ 3.200 MW au fost generati de surse regenerabile, incluzand energia produsa din surse eoliane si fotovoltaice. Dintre acestea, aproximativ 2.150 MW provin din energie eoliana, amplificata de rafalele puternice care pun in miscare centralele eoliene din tara. De asemenea, energia fotovoltaica a contribuit cu 733 MW, datorita radiatiei solare disponibile.

Adaugand energia hidro la mixul energetic regenerabil, se aduc inca 1.310 MW la productia totala, reprezentand aproximativ 70% din intreaga productie electrica.

Cu cresterea puternica a capacitatii eoliene si fotovoltaice, sursele clasice, cum ar fi cele termice pe baza de gaz si carbune, sunt reduse la aproximativ 500 MW fiecare, devenind aproape insignifiante pe piata. Centrala nucleara de la Cernavoda si-a mentinut productia obisnuita, stabila, la aproximativ 1.400 MW.

Sursa: digi24.ro

32 afișări0 comentarii
bottom of page